YUZU perník

NA PRÍPRAVU BUDEŠ POTREBOVAŤ:

  • 200 g hladkej múky
  • 3 lyžice YUZU
  • 100 g zmäknutého masla + maslo na vymastenie plechu
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g kakaa
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • polovicu balenia prášku do pečiva
  • 5 g perníkového korenia
  • hrubú múku na vysypanie plechu
  • posýpku podľa chuti

POSTUP:

  1. Trúbu rozohrejeme na 180 °C. Plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Všetky suroviny okrem Yuzu dáme do kuchynského robota a na strednú rýchlosť miešame cca 3–4 minúty. Cesto nalejeme na predpripravený plech a uhladíme. Yuzu rozotrieme na surové cesto.
  3. Perník vložíme do rozohriatej trúby a pečieme 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
  4. Kým nám perník chladne, pripravíme si zo smotany šľahačku.
  5. Po vychladnutí rozotrieme šľahačku na celý perník a ozdobíme posýpkou podľa chuti.

NA PRÍPRAVU BUDEŠ POTREBOVAŤ:

  • 200 g hladkej múky
  • 3 lyžice YUZU
  • 100 g zmäknutého masla + maslo na vymastenie plechu
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g kakaa
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • polovicu balenia prášku do pečiva
  • 5 g perníkového korenia
  • hrubú múku na vysypanie plechu
  • posýpku podľa chuti

POSTUP:

  1. Trúbu rozohrejeme na 180 °C. Plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Všetky suroviny okrem Yuzu dáme do kuchynského robota a na strednú rýchlosť miešame cca 3–4 minúty. Cesto nalejeme na predpripravený plech a uhladíme. Yuzu rozotrieme na surové cesto.
  3. Perník vložíme do rozohriatej trúby a pečieme 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
  4. Kým nám perník chladne, pripravíme si zo smotany šľahačku.
  5. Po vychladnutí rozotrieme šľahačku na celý perník a ozdobíme posýpkou podľa chuti.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Shopping cart
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0